Varför välja catering?

När du organiserar en fest eller ett event bör fokus ligga på att göra det så trevligt och bra för deltagarna som möjligt. Ju fler deltagare, desto större press på arrangören att göra rätt. Att slippa ta ansvar för maten kan ge dig som festfixare den där extra tiden till att se till att alla, inklusive du själv, trivs bra på festen eller eventet. Genom att anlita en extern matleverantör såsom en cateringfirma eller kanske festlokalens egna kökspersonal kan du lita på att professionell och kunnig personal tar hand om allt som rör mat och dryck och ägna dig åt att njuta av festen tillsammans med de övriga deltagarna.

När det kommer till att välja cateringfirma finns det en rad olika tillvägagångssätt att välja mellan. Vårt råd är att du gör så mycket efterforskningar du kan, genom att fråga vänner, söka på nätet osv, innan du begär in meny- och kostnadsförslag från några få utvalda. Därefter kan du jämföra de olika förslagen och välja det som du tycker passar bäst för ditt festupplägg.

Innan detta är det dock viktigt att du har satt en ordentlig budget för festen så att du vet exakt hur mycket du har råd att lägga på mat och dryck. På så sätt är det enkelt att avfärda firmor som ligger utanför din budget.

Ofta har varje cateringfirma olika typer av menyförslag, men det kan vara bra att ha i åtanke att dessa endast är förslag och ofta går att anpassa efter kundens önskemål. Sätt dig ner med firman och diskutera hur du vill att upplägget ska se ut och kom fram till en lösning som fungerar bra för er båda. Var noga med att specificera hur många som förväntas komma och informera även om eventuella allergier eller om några av gästerna är vegetarianer.

Vi hoppas att du hittar en cateringfirma som passar bra till din fest och att ni får en festupplevelse som ni sent kommer att glömma!

16 Aug 2016Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer