Vad krävs för en lyckad fest?

Om alla visste vad som krävdes för en lyckad fest, skulle inte alla göra det då? Ändå är det så olika om en fest blir lyckad eller inte. Proffsiga festfixare kan ta rejält betalt för att se till att festen garanterat ska bli lyckad. Som de flesta vet, handlar fester som blir minnesvärda, om vilka gästerna är och vad de gör på festen (eller inte gör). Kommer någon kändis på festen, ja då får den ännu mer uppmärksamhet. Därför brukar kändisar få alla sorts inbjudningar, där de bjuds på än det ena och än det andra. Så låt oss ta det från början; vad är det som gör en fest lyckad eller inte? Det viktiga för den som ordnar med festen, är att ge festen så bra förutsättningar som det bara går. Sedan är det alltid upp till gästerna och värden, eller värdinnan att fortsätta ge bra förutsättningar för att gästerna ska trivas.

a) Inbjudningar

Eftersom det är gästerna som "gör" själva festen, är inbjudningarna viktiga. Redan här, vill man göra det möjligt för alla viktiga gäster att kunna komma. Vill man skapa riktigt fina förväntningar, utformar man inbjudiningskortet och har kanske redan på detta stadium valt ett tema som kommer att gå genom hela festen; blommor, fjärilar, bilar, ballonger, löv, 1980-talet eller vad man nu önskar sig.

b) Mat

Maten är mycket viktig på en fest. Samtidigt vill man inte sätta hur mycket som helst på maten, helst ska resurserna räcka till mer än maten. Beroende på temat, passar olika slags mat. Är det en somrig fest med blommor som tema, bör maten innehålla blommor i alla rätterna. Det kan antingen vara som dekoration, eller i innehållet i maten. Då kanske man bjuder på grönsaker med blominslag, och någon kötträtt.

c) Dryck

Här kan man mer än i maten, betona blommorna i dryckera och som dekoration. Se bara upp med att inte ägga någon blomma i drycken som är giftig – samma gäller på samma sätt i maten också. Man kan frysa in blommor i iskuber, så blir de vackra inslag i drycken som man serverar. Man kan även skära frukt i blommönster, liksom grönsaker. Naturligtvis dekorerar man borden med blommor.

d) Musik

Här kan man antingen hyra in en DJ, om man har en yngre fest med yngre människor. Har man en fest med blandade åldrar är ett band bra att anlita. Då kan gästerna få be om den musik som de önskar ska spelas.

e) Dans

Självfallet, om man hyr ett band, eller DJ som spelar musik, vill gästerna kunna dansa. Då är det ivktigt att se till att det finns sådan yta, som bjuder in till dans. Har man till och med en loge, utomhus, desto bättre.

3 Aug 2018Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer