Vad kostar Afternoon tea?

Vad kostar det att njuta av en afternoon tea i Stockholm? Att få sitta med vännerna i en mysig miljö och njuta av det klassiska engelska sättet att tillbringa eftermiddag. Det beror helt på vad man söker för upplevelse och om det är lyx som eftersöks eller enklare tillställning. I artikeln ”Bästa Afternoon  tea i Stockholm” visar Dagens Nyheter att priserna, och utbudet, varierar en hel del. 

Lyxigare segmentet kostar en slant

Det dyraste alafternoon teaternativet kostade 395 kr per person. För många är det mer än vad man lägger på en trerättersmiddag under en utekväll. För andra en acceptabel prisnivå för afternoon tea i det lyxigare segmentet. Här bjöds man inte bara på ett klassiskt utbud utan möjligheten fanns även att välja Te-tox. En omskrivning av detox vilket alltså innebär att ingredienser och produkter är speciellt utvalda för de som vill äta lite nyttigare. I detta fall var det framförallt frukter och bakverk med frukter som dominerade. Detta café låg på Östermalm.

Nästan hälften så högt pris tog ett café som satte prislappen på 210 kronor. Sammanfattningsvis gav tidnignen dem ”Bra” i betyg. Det som bland annat drog ner betyget var ”halvtorra snittar” vilket självklart inte gynnar dem.

Ännu ett alternativ hamnade på 195 kr. En stor skillnad i pris från ovan men då minskade även lyxkänslan något. När ovan nämnda fick ”Toppklass” i betyg så fick detta istället ”Utmärkt”. Fortfarande alltså hög kvalité.

I detta pris ingick tre stycken snittar (basen i afternoon tea) och scones. När man är klar med detta väntar en ”söt avslutning”. Menyn innefattade även andra alternativ men detta var vad tidningen testade. Man valde därmed att testa olika afternoon tea i Stockholm utifrån dess basutbud.

Man får vad man betalar för

Sedan föll priset till 170 kr. Betyget föll även något till att nu vara ”Okej”. Ett café i Gamla Stan i Stockholm testades och man bjöds där på sconesbuffé som även innehöll en rad andra bakverk. Ett passande ställe att gå till om man gillar historia eller historiska platser. Här sitter man nämligen i en 1600-tals miljö. Miljön fick höga poäng och även smakerna. Däremot gavs lite kritik för utbudet. Afternoon tea förväntas vara en stor buffé av kakor, scones och andra bakverk. Lite som en hotellfrukost fast för eftermiddagsfikat. På den punkten nådde de inte ända fram vilket var en av orsakerna till att betyget drogs ner något.

Några namn på caféer och restauranger nämns inte i artikeln. Poängen är inte att lyfta upp eller nedvärdera något enstaka café utan enbart spegla prisbilden på dessa.

19 Nov 2018Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer