Tips för dig som planerar en stor fest!

Att planera en stor fest för familj och vänner kan vara både spännande och roligt, men det kan även lätt bli stressigt om man inte planerar i god tid. Boka datum minst tre månader i förväg och skicka ut inbjudan så fort du bestämt vilka och hur många du tänkt bjuda. Sätt en tid för o.s.a. som ger dig gott om tid att planera om om det skulle visa sig att många inte kan komma.

För att göra det lite enklare för dig att planera festen har vi här på sidan sammanställt några punkter som kan vara bra att läsa innan du sätter igång med festfixandet.

Lokal – Här finns det en rad olika varianter att välja mellan. Är det sommar går det att vara ute eller i ett eller flera partytält och är det vinter lämpar det sig bättre med en festlokal. Partytält är perfekta alternativ för utefesten - då kan gästerna både vistas utomhus och ta skydd i tälten om det blir blåsigt eller regnigt. Se till att du bokar tillräckligt stora tält för antalet besökare. Generellt brukar man räkna på minst en kvadratmeter per person. Oavsett om du ska hyra partytält eller festlokal är det smart att boka så tidigt som möjligt så du inte riskerar att alla tält eller lokaler är uthyrda på ditt planerade datum.

Inbjudan – Skickas gärna ut minst tre månader i förväg. Ansträng dig gärna lite extra för att göra korten så fina som möjligt (detta gäller såklart även om du bara skickar inbjudan via mail). På detta sätt kan du skapa intresse och en känsla för festen tidigt vilket leder till gladare deltagare och en trevligare fest. Ange o.s.a. några veckor innan festen så du har tid och möjlighet att anpassa dig vid ett oönskat och oväntat manfall.

Inredning och tema – När du planerar din fest kan det vara roligt att att välja ett övergripande tema på festen som till exempel highschool-filmer eller det glada tjugotalet. På detta sätt kan du lätt skapa en bra stämning och för även hjälp med inspiration till inredningsdetaljer och dekorationer.

Mat och dryck – Vi rekommenderar här att du anlitar en cateringfirma om festen är för fler än 20 personer. På så sätt slipper du ansvar för såväl mat som dryck och kan fokusera till fullo på att göra den perfekta festen. För mindre tillställningar kan det vara trevligt med hemlagat eller varför inte knytkalas om du önskar hålla nere kostnaderna. När det kommer till dryck finns det en rad olika lösningar. Antingen sköter cateringfirman drycken såväl som maten eller så sköter du drycken själv. Om du tar ansvar för dryckerna har du ett antal val att göra. Några av de vanligaste alternativen är att du bjuder på vin och öl till maten och erbjuder sedan drycker till försäljning till självkostnadspris. Ett annat alternativ är att låta gästerna själva ta med dryck.

21 Apr 2016Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer