Tacos bästa maten när barnen inte vill ha grönsaker

De flesta barnfamiljer känner till hur barnen kan gå från den ena dagen till den andra och plötsligt rata grönsaker. Det som de glatt har ätit innan de började dagis, eller skolan, går plötsligt inte ner. Kanske barnen inspireraras av varandra och kommer på att vissa grönsaker inte är inne, poppis eller att man absolut inte ska äta dem. Föräldrar som är medvetna om hur viktiga grönsaker är för barnens hälsa opch välmående, försöker med pock  och lock att få barnen att äta nyttiga grönsaker, men tji får de allt emellanåt. Då är faktiskt knepet att bjuda barnen, och alla andra i familjen på tacos.

Därför är tacos tacksam mat för barn

När man bjuder på tacos, skär man upp grönsakerna i tärningar och lägger dem i olika skålar. Sedan lägger man grönsaker och eventuellt kött i taco-skal, eller hela burritos och lägger på en god sås och vips in i munnen. Många barn vill gärna se vad maten består av och kanske välja själva vad som ska gå ner och vad de vill ha på sina tallrikar. Många barn gillar därför inte grytor av olika slag då allt rörs ner i en och samma kastrull och de inte kan se vad som är i grytan. Vi vuxna tycker ju att grytor är goda, men barn vill gärna ha maten uppdelad. Därför kan just tacos vara bra för då ser de exakt vad som finns i de olika uppdelade skålarna och faten.

Även vuxna gillar tacos

Att äta tacos är ju så nyttigt även för vuxna. Tacos består ju dels av någon slags kött- eller vegetarisk rätt. Det är ju valfritt vad man fyller sina tacos med; antingen kan man göra kött, fisk eller kyckling, men man kan även göra någon vegetarisk rätt som ser ut och som smakara som kött. Här är det ju kryddan som gör hela rätten. Sedan är det bara att skära grönsaker, göra en god guacamole, blanda till en god gräddfil-sås, en het salsa på tomater, paprika, lök och kryddor och sedan går tacosen eller burritosen ner i magen. Alla gillar det, vi får i oss massor med grönsaker och vi gillar det.

Varför inte beställa hem tacos?

MÅnga är trötta på fredagarna, att då ställa sig i köket kan kännas övermäktigt om det är fredag och vi har arbetat hela veckan. Då kan man faktiskt beställa hem tacos, som catering i Vasastan. Bor man i Stockholm, går det bra att beställa hem en catering. Då slipper man tänka, bara att öppna förpackningar så har alla mat och alla är nöjda. Bättre kan det inte bli.

4 Mar 2019Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer