Sök efter funktionalitet hos vågar

Läsvy. Tryck på Alt + Skift + A för tillgänglighetshjälp.

I en tid då vi fokuserar allt mer på vikt så kan det finnas ett värde i att titta lite närmare på vågar. Med vikt så menar vi att de kroppsliga idealen blivit en ledstjärna för många och att man i och med det dels väger sin egen vikt – men att man även till stor del börjar väga det man stoppar i isg. Inte sällan så är olika recept inom en del dieter dessutom skrivna och angivna i gram snarare än exempelvis – det för oss svenskar vanliga decilitermått, centilitermått och exempelvis matskeder; för att slippa hålla på att omvandla så är det således lättare att botanisera bland utbudet inom vågar och köpa en sådan. 

Vågar, var det – men vad ska man tänka på då man står inför att köpa en sådan? Viktigast är, enligt oss, att man köper en sådan utifrån sina egna behov. Det är direkt onödigt för dig som privatperson att köpa en precisionsvåg – som annars används inom forskning och i olika labratorier – för dyra pengar om du enbart ska väga frukt, grönsaker eller mjöl vi bakning. Det är att slänga pengarna i sjön; de effekter och de funktioner som en sådan våg har – de har du, helt enkelt, ingen nytta av i din vardag. 

Priset är naturligtvis – som inom alla frågor – en viktig fråga och gällande vågar så är det inget undantag. Det finns billiga vågar och det finns de som kostar lite mer pengar. Återigen; utgår från dig själv och dina egna behov. En billigare våg har förmodligen lite färre funktioner – men det behöver inte vara negativt. Ska du, som vi sa ovan, bara använda din våg vid bakning så duger en sådan våg gott och väl. Viktigt är istället att du kollar varifrån du köper din våg; det finns ett värde i att välja en specialist snarare än att bara besöka Ica Maxi och köpa en våg på måfå. 

Displayen då – visst vill man väl kunna trycka på en touchscreen? Inte nödvändigtvis. Tänk på att du kommer att ha kladdiga fingrar i köket och tänk på hur vågen kommer att se ut efter ett tag som en följd av detta. Vi skulle – i många fall – istället rekommendera vågar med vanliga knappar; även om dessa kanske är lite mindre tilltalande rent estetiskt. 

En funktion som du definitivt ska eftersöka gällande vågar kontra bakning är den så kallade tareringseffekten. Genom denna så kan du nämligen – separarat – väga varje ingrediens vikt då du häller dem i eempelvis en bunkte. Har du socker i skål så väger du det, häller du på mjöl – ja, då kommer denna mängd att visas separat på displayen och då du sedan adderar smör; då syns vikten på smöret i fråga. En funktion som verkligen underlättar och som gör bakning och matlagning avsevärt mycket lättare och roligare. Tareringsfunktionen är ännu inte standard på vågar; och därför så bör du fråga din återförsäljare om en sådan om du finner den intressant. 

 

12 Mar 2017Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer