Restaurangmat på hemmaplan?

Idag är vi fler än någonsin som föredrar att ha våra tillställningar i hemmet. Vill du slippa slita ut dig på förberedelser finns lösningar på det också. Lyxigt god mat levereras och serveras.

De flesta av oss har ännu inte glömt hur man gör när man har fest och har roligt. Det finns alltid saker som förtjänar att firas. Tillsammans med familj eller övrig släkt. I sällskap av nära och kära vänner. Tillfället är kanske mindre viktigt för varför behövs en speciell anledning att träffas.

Det finns födelsedagar och bröllopsdagar och allmänna högtider. Det finns också vårens första tussilago och höstens första guldfärgade löv. Samvaro med andra människor ger så mycket. Först i förväntan och förberedelser. Därefter själva festen. Och minnena finns kvar för alltid av det där tillfället då vi alla skrattade tillsammans och gav varandra energi.

Mat är liv och njutning

Vi glömmer ibland att mat är benämningen på det som håller oss vid liv. Om så behövs kan vi leva på torftig och enformig mat men roligt är det inte. Att våra smaklökar gör att vi föredrar variation och en mängd smaker är inbyggt i oss.

Det är fantastiskt trevligt att dela måltider med andra personer. Att lära sig älska mat man inte är uppvuxen med är berikande och roligt. Varierade menyer gör att vi har större chanser att få i oss det vi behöver i form av protein, kolhydrater och vitaminer och fetter. För att inte tala om hur gott det är! En fest utan mat är ingen riktig fest och en fest utan vällagad mat blir lätt….mindre kul. Som värdperson och initiativtagare vill du att gäster ska älska maten och uppskatta festen.

Vilken typ av mat föredrar du och dina gäster?

När man bjuder hem ett antal personer vill man ändå gärna att alla ska finna åtminstone något att uppskatta. Därför är bufféer så populära. Med variation av ingredienser och smaker ökar chanserna för belåtna gäster mångfalt. Därmed inte sagt att en buffé är den enda rätta vägen.

Plockmat och portionstallrikar gör även de jobbet på ett bra sätt. Kompletterat med lite efterrätter i småportionsstorlek ger du släkt och vänner en matupplevelse utan att behöva ta in på vilohem en vecka efteråt. Vad du ska välja? Vill du chansa eller vill du satsa på säkra kort? Catering kan levereras med diverse tema från olika länder eller sorterade på ingredienser. I samtliga fall ger det dig möjlighet att umgås och inte stressa.

22 Jul 2020Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer