Njut av mat ute på restaurang

Ständigt dessa köttbullar och makaroner om och om igen! Tänk att få släppa taget om makaronerna för en kväll och låta någon annan ta hand om maten och disken, visst låter det härligt?

”Vad skall vi äta ikväll?” Ständigt denna fråga - varje dag! Oavsett om man är planeringsmänniska som gör matlistor flera veckor i förväg eller spontanshoppare i mataffären som plockar något i sista minuten, så tryter förr eller senare idéerna på vad som skall serveras. Vilken middag man än väljer så behöver den förberedas, tillagas och efter maten skall det diskas och plocka undan. Puh! Man blir ju trött av bara tanken. Tänk så skönt att slippa allt det där – det vore väl härligt? Oavsett om det är vardagslyx eller helgmiddag så är det skönt att låta någon annan få laga maten, och bara njuta av dofter och smaker som sprider sig. Att få umgås med sällskapet istället för att hänga över grytor och stekpannor tills makaronerna kokar över och köket är i ett rörigt kaos.

Valet av restaurang

Ibland kan val av restaurang bli svårt – vad är man sugen på egentligen? Är det kanske den grekiska maten som ger dig en längtan till en skön solsemester bland vitkalkade hus? Där ”kalimera” klingar vackert i öronen när du möter någon. Eller kanske drömmen om italienare som nickar och ropar ”ciao!” samtidigt som du sippar på det röda vinet i den varma kvällsbrisen. Det kanske ger dig en längtan efter handgjord äkta italiensk pasta och lite prosciutto? Oavsett vad, så finns det en restaurang som serverar just de smakerna som du längtar efter.

Låt både öga och gom få njuta

När ert sällskap kommer in på restaurangen blir ni omhändertagna och får ett bord samt en meny. Från menyn kan du beställa både förrätter, huvudrätter och efterrätter, precis så som du vill ha det. Medan ni småpratar och läser menyn, känner du hur lugnet inom dig lägger sig och dofterna från köket försöker förföra dina luktsinnen. När den beställda maten kommer ut, vackert upplagd på faten låter du ögat få äta långsamt först. Man äter ju lika mycket med ögonen som med munnen. Medan ett uppsluppet samtal förs, funderar du på vad du vill smaka på först och utan att du märkt det, så har ett härligt samtal och en mysig middag flutit förbi. Du kan lugnt betala och njuta av maten ute på restaurang med vetskapen att någon annan tar disken.

11 Mar 2020Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer