När du letar efter underhållning till festligheterna

Sommarhalvåret är festernas högtid och festerna står på rad. Efter en lång och mörk vinter är vi svenskar alltid sugna på att samla vänner och kollegor för festligheter. Företagen passar ofta på att samla personalen innan semestrarna för en sommarfest eller konferens.

Härliga bröllopfester ljumma sommarkvällar är en given succé. Alla gillar fester men det är en del som måste ordnas för den som tänker sig anordna en fest eller konferens. Det är många som vill bjuda på någon form av underhållning.

Planera festligheterna noga

Att planera en större fest eller konferens är ett mindre projekt där allt måste fungera för ett lyckat slutresultat. Allt från ett passande datum, festinbjudningar, perfekt lokal, underhållning, mat och dryck behöver ordnas i god tid. 

Datumet är såklart av stor vikt och det gäller att hitta ett bra datum när alla kan komma. Det bör inte infalla i samband med större helger eller högtider. Men som sagt var ute i god tid, det är många som tänker likadant.

Festlokalen är viktig

Det är viktigt att lokalen för festligheterna sammanstämmer med vad det är tänkt att festen ska ha för tema. Är det ett bröllop, födelsedag, konferens kan det skilja en del på vad man eftersöker för lokal. Ska det vara lantligt och meningen att lägga en del av festen utomhus eller vill man ha citypuls eller varför inte hyra en båt?

Självklart måste lokalen vara lagom stor beroende på antalet som väntas till festen eller konferensen.

Middag och snacks

Ingen fest utan riktigt bra mat och snacks. Många festlokaler erbjuder fullständiga paket med mad mat och dryck. Det går att skräddarsy efter önskningar och behov. Var noga att undersök om det finns allergier och veganer bland gästerna. Efterfråga detta redan på inbjudan och var noga med datum för o.s.a.

Underhållning

Många tycker att en bra fest kräver någon form av underhållning. Det är i alla fall ett måste med en bra ljudanläggning och möjlighet till dans. Det är mycket uppskattat bland gäster att bjuda på något mer än musik att dansa till. Att bjuda in ett band eller sångare som sjunger live kan verkligen lyfta en fest. Men det kan också vara en stand up-komiker eller magiker som får alla att stanna upp ett tag. Det blir alltid extra trevlig när festens deltagare stannar upp och ger all sin uppmärksamhet till scenen. Det blir en icebreaker och ger ett givet samtalsämna under resterande kvällen. 

 

29 Jul 2019Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer