När du letar central festlokal i Stockholm

Våren är snart här och då är det högsäsong för festligheter! Våren är årets vanligaste tid för bröllop, fester och konferenser. Det är mycket som ska ordnas när man ska planera för någon form av event. 

Var festligheterna ska hålla hus är en mycket central fråga som behöver lösas tidigt i planeringen. I många fall är festlokalen avgörande för hur lyckad festen ska bli. Beroende på vilken sorts event det är ska lokalen vara i linje med det. Man kan förhöja upplevelsen med lokalen och på samma sätt kan en dålig lokal för mycket av stämningen.

Vad är då en bra lokal?

För det första måste lokalen vara lagom stor beroende på hur stort sällskap som väntas. En för liten lokal blir självklart problematiskt och trångt. En för stor lokal känns lätt ödslig och opersonlig.

Mat och förtäring är viktigt. Vill man att det ska bjudas på mat och dryck behöver man noga kontrollera kvalitén på maten. Ett tips är att provsmaka den i förväg för att veta om den passar. Läget är såklart viktigt. Vill man ha en lantlig känsla eller en central festlokal med storstadspuls? Sedan är såklart priset avgörande för de allra flesta. Jämför olika alternativ och väg för- och nackdelar.

Noggrann planering

Oavsett storleken på festligheten är planeringen avgörande för att det ska bli lyckat. Det låter som en floskel men det är faktiskt detaljerna som avgör. För arrangören blir festen väldigt stressande om man måste släcka bränder under själva festen. 

Bestäm datum tidigt så alla gästerna kan planera in det i sina kalendrar och inte hunnit boka annat. Försök att undvika högtider då många har annat inplanerat. Lägg tid på ett fint och informativt inbjudningskort vilket gör att alla känner sig välkomna.

Nuförtiden är det vanligt med digitala inbjudningar. Det är inte lika personligt men har den fördelen att man kan lägga till information efteråt. Oavsett så får man inte glömma att skriva o.s.a. för att veta hur många som kommer i god tid. Om festen har ett tema är speciell klädsel måste detta anges.

Det är alltid trevligt att inleda festen med välkomstmingel för att bryta isen tidigt.

Måltider och dryck

Om man ska bjuda på mat och dryck måste detta planeras noga. Vid större sällskap är det praktiskt och trevligt med buffé. Då blir det inte lika strikt som vid bordservering. Då finns det även något för alla smaker och allergier. 

När det ska ingå drycker är det viktigt att man inte köper för lite. Man får heller inte glömma att erbjuda alkoholfria alternativ. 

8 Apr 2019Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer