Mys med engelskt Afternoon tea i Stockholm

Visste du att du kan avnjuta äkta engelskt te med tilltugg, precis som engelsmännen gjorde, säg sedan 200 år tillbaka? Den som älskar engelska filmer, och deckare, som Agatha Christies Miss Marple eller Hercule Piorot, har sett dem dricka sitt Afternoon tea otaliga gånger i filmatiseringarna om de englska morden och deras upplösning. Har du också tyckt att det där såg gott ut? NU kan du göra exakt det samma i Stockholm.

Här hittar du Afternoon tea

Det finns Afternoon tea, på en del håll på hotell och vissa kaféer. En enkel sökning på internet gav för handen att det kan du bland annat hitta på Tea & Garden Stockholm, Hotel Diplomat, Candierbaren, Wienercaféet Anno 1904 och Chaikhana, och många fler ställen. För att hitta det ställe som du vill gå till för att inta ditt Afternoon tea, googla gärna "Afternoon tea Stockholm", så att du hittar det ställe som du önskar gå till.

De flesta serverar olika slags bakverk som man förknippar med de engelska Afternoon tea, såsom scones med marmelad och "clotted cream", som är ångad grädde som sedan svalnar och vispas. Här får du även avnjuta engelska smörgåsar med jättegoda fyllningar. Vad sägs om hackade ägg med citronmajonnäs, bakad pastej med saltgurka, gurka med mynta och cream cheese eller fetaoströra med soltorkade tomater? Visst vattnas det i munnen?

Historien om Afternoon tea

I England, säg för så länge tillbaka som för 200 år sedan, åt man oftast sena middagar. Lunchen intog man tidigt under dagarna och då uppstod ett glapp mellan lunchen och middagen som serverades sent. För att inte gå under av hunger, intog man sitt Afternoon tea och passade på att fylla magen med godsaker, som scones, kakor och grädde, marmelad och Lemon Curd. De engelska sedvänjorna spreds med kolonialiseringen av Indien, Afrika och andra länder runt om i världen. Idag sprids sedvänjan med Afternoon tea med populära engelska filmer och udnerhållning.

Nu upptäcker vi i Sverige Afternoon tea

Detta kanske är en tillfällig trend eller så kanske den är här för att stanna. Vi har ju redan traditionen med att fika, och då passar en Afternoon tea väldigt väl in med den svenska fika-traditionen. Det måste ju inte vara te, som man fikar, utan man kan ju fika vad som helst; te, kakor, kaffe och kakor, läsk och kakor. Allt går ner och det viktigaste är ju inte vad vi fikar, utan att få en chans att sitta ner, prata och umgås, eller hur?

15 Jan 2019Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer