Mat till eventet

Behöver man en anledning för en fest? Självklart inte är det snabba svaret. Företagen ser ett fest eller event som ett bra sätt att samla personalen för att kraftssamla för att nå bättre resultat och kommunicera visoner och mål.

Det vanliga anledningarna är julfester och sommarfester. Men det är också vanligt att man i och med till exempel produktlanseringar och liknande passar på att göra något roligt för och med personalen för att skapa en ökad vi-känsla. Det är bra tillfälle att samla företaget kring varumärket och få alla att arbeta åt samma håll.

Det är ett oerhört effektivt sätt att öka motivationen och arbetsmoralen att ha en konferens. Att se chefen avslappnad och mer mänsklig kan man rida länge på. Att släppa vardagens stress och resultatinriktning för en eller ett par dagar är nyttigt för alla.

Hur skapar man ett lyckat event?

En av nycklarna för ett lyckat företagsevenemang är en röd tråd. Att allt ingår i ett sammanhang. Det ger personalen ett bra sätt att se alla sitter i samma båt och är beroende av varandra. Vid en lansering är det effektivt med synliga loggor och produktmaterial.

Självklart kostar det en del pengar men det är faktiskt en investering. Motiverad och nöjd personal ökar lönsamheten. Det kan alltså betala sig att satsa på personalvårdande verksamheter. Personalen är levande budbärare av klubbmärket som vid rätt nyttjande kan vara guld värt.

Det är endast fantasin och budgeten som avgör vad man kan göra. Man kan anlita ett eventbolag för att få ut maximalt av eventet. Deras erfarenhet och fingertoppskänsla kan göra under. 

Mat och dryck

Alla människor behöver mat och dryck, framför allt på ett evenemang. Men det är väldigt vilket att det sker i linje med eventet i övrigt. När man har anlitat ett eventbolag har de full koll på hur måltiderna ska skötas för maximalt resultat.

Det går att göra mycket roligt när det är dags för måltiderna. Till exempel är det mycket trevligt att låta en foodtruck rulla in på området och laga till väldoftande exoktisk mat ute i det fria. Varför inte med en kompletterande orkester eller trubadur som ökar genomslagskraften mer.

För lanseringar av produkter eller liknande kan det vara effektivt att använda små fordon som cykelbilar eller mopeder som är stripade i produktens eller kampanjens färger. Självklart även personalen. 

Maten till eventet ordnas lämpligen via catering. Då vet man att maten är vällagad och allt arbete runt maten redan är ordnat. 

På https://www.popupworks.se/ kan du läsa mer om olika typer av företagsevent.

20 Jun 2019Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer