Mat är njutning

Det pratas om att äta “rätt” mat och måttligt med mat. Känslan är ibland att det anses lite fult att njuta. Men utan mat inget liv och utan god mat ingen matglädje. Längtar du efter goda tapas nu?

Livet ska levas levande. Ett långt liv som endast bestått av späkning och arbete är inte det som de flesta av oss tänker sig. Vad är vitsen med att ständigt fundera över kalorier och hur de ska undvikas? Kalorier är det som håller oss vid liv!

Idag är det ingen fara alls att någon av oss ska råka ut för näringsbrist om vi inte frivilligt avstår från att äta en allsidig kost. Vi har tillräcklig tillgång på mat från alla olika kategorier - protein, kolhydrater, fett, vitaminer. I butiken och på restauranger finns ständigt ett bra sortiment av det mesta. Kött eller fisk eller växtprotein, frukt och grönt, bröd och andra spannmålsprodukter. Brister existerar inte.

Det nödvändiga och det extravaganta

Allt emellanåt behöver vi bryta de vanliga vardagsrutinerna. Hemlagat är bäst nio gånger av tio, men en restaurang har helt andra resurser och har oftast tillgång till tio sorters grönsaker där vi själva har tre. Och ärligt - ibland varken orkar eller vill man laga maten själv. Dessutom är det så att vissa rätter kräver andra kunskaper och tillgångar än vi själva kanske har.

Det är något speciellt med att gå ut och äta tapas i Vasastan. Det är roligt att se något annat än hemmets fyra väggar. Det är bekvämt och skönt att bli serverad och att slippa plocka undan och diska, inte minst! Tapas är bra ur flera synvinklar. Först och främst är det gott. Sedan ger det alla möjlighet att välja flera rätter och avsmaka varandras. Väljer du avsmakningsmeny behöver du inte ens välja.

Koppla av och njut!

En tapaskväll med familjen blir enkelt veckans eller månadens höjdpunkt. Lämna bilen hemma och stig in i den goda värmen på en trevlig restaurang. Ta ett glas gott vin och läs igenom menyn i lugn och ro. Har man tidigare ätit tapas kanske man skaffat sig vissa favoriter. Är man nybörjare blir känslan lätt att man vill ha en av varje.

Är man några stycken vänner eller en familj kan det varmt rekommenderas att man provar just en avsmakningsmeny. Köket brukar ha bra känsla för vad som passar många och har satt ihop en fantastiskt god blandning. En kväll av matglädje och prat och skratt väntar!

20 Nov 2020Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer