Lunchen är viktig för hälsan

Frukosten är viktig men man ska inte heller slarva med lunch. Genom att äta en god och näringsrik lunch orkar man mer. Den som ogillar att laga mat kan därför med gott samvete äta lunch ute.

Frukosten är viktig men att äta en god lunch är nyttigt för hälsan och gör att man mår bra hela dagen. En del hoppar över lunchen, men det leder till att man har mindre ork på eftermiddagen. Den som är tänker på vikten ska se till att äta regelbundet. Annars är det lätt att man istället äter igen på kvällen det man hoppat över under hela dagen. Det finns många sätt att se till att man få i sig en balanserad lunch. Antingen så tar man med sig lunchlåda eller så kan man äta lunch ute. Många restauranger serverar också hälsosamma alternativ.

Vad är en bra lunch?

En bra lunch ska innehålla en balans när det kommer till fett, kolhydrater och proteiner. Du ska också utgå från hur mycket du rör dig både på jobbet och fritiden. Några tips när det kommer till kolhydrater är att satsa på långsamma kolhydrater som finns i exempelvis matvete, quinoa eller liknande produkter. Det är extra gott att blanda dessa med fräscha och färgglada grönsaker. För den som ogillar att laga mat kan det vara bra att satsa på att ta en lunch ute. Välj då lunchrestauranger som satsar på bra råvaror och lagar sin mat från grunden. Många restauranger erbjuder bufféer, och ser man till att hålla sig till tallriksmodellen får man en balanserad lunch. Har du ett arbete där du arbetar mycket fysiskt så ska du se till att äta en rejäl lunch men lite extra näring för att klara hela dagen.

Se till att ta dig tiden att äta i lugn och ro

När man jobbar är det lätt att stressa med lunchen, men man bör ta sig tiden att äta i lugn och ro. Ofta har man en lunchrast på trettio minuter till en timme. Se till att utnyttja hela tiden även om det känns stressigt. Den som har möjlighet kan med fördel gå ut en stund från arbetsplatsen och ta en liten promenad. Det behöver inte vara en längre stund utan det räcker med fem till tio minuter för att återhämta sig lite. Ska man ut och äta kan man också passa på att ta en liten extra bensträckare.

11 Jun 2020Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer