Konsten att boka en bra festlokal

Att hitta rätt lokal till din fest kan vara lika svårt som det är viktigt. I en perfekt lokal kan gästerna känna sig avslappnade och trygga att roa sig fritt, vilket är någonting som skiljer de riktigt bra festerna från de mindre bra. Därför bör du anstränga dig hårt för att hitta rätt lokal och vara ute i god tid så att du har ett antal bra alternativ att välja mellan. När du letar efter lokal och frågar runt bland lediga alternativ finns det en rad olika saker som du bör tänka på. Här följer en kort genomgång av de viktigaste.

Öppettider: Var noggrann med att kontrollera hur länge du får vistas i lokalen. Vissa festlokaler har bestämda tider som de stänger och vissa har olika tider beroende på vad kunden vill ha.

Kommunikation: Hur tar sig gästerna till eller från lokalen? Finns det kommunalt transportmedel såsom buss eller tunnelbana eller är det taxi som gäller? Oavsett vad kan det vara bra att ta reda på alla möjliga transportmedel och ange dem i er inbjudan.

Pris: Här kan det vara bra att ta in förslag från flera lokaler för att få en bild av vad det kan kosta. Jämför gärna med eller utan mat om ni är intresserade av att använda catering för mat och dryck istället för festlokalens egna kök.

Kök: Finns det ett kök? Hur stort är det? Harlokalen egen personal som arbetar i köket och kan man anlita dem till festen? Finns det ingen egen personal kan det vara bra att anlita en cateringfirma som sköter maten. Var då noga med att kolla vad de kräver för faciliteter för att genomföra sitt uppdrag.

Vad ingår i hyran? Det är bra att vara väldigt tydlig i sina specifikationer när man kontaktar festlokaler angående hyra. Se till att du har full koll på vad du betalar för så att du inte råkar ut för oönskade extrakostnader.

Avtal: Skriv gärna ett avtal med uthyrarna. På så sätt har du på print vad som gäller inför din fest och slipper oroa dig för några missförstånd. Var även uppmärksam på reglerna för avbokning.

Toaletter: Kontrollera att lokalen har tillräckligt med toaletter för att serva en så stor mängd människor som du önskar bjuda.

Möbler: Se till att lokalen är utrustad med rätt mängd möbler för dina behov

Nödutgångar: Till sist kan det vara bra att se efter att lokalen har bra nödutgångar och en bra utrymningsplan ifall olyckan skulle vara framme.

21 Apr 2016Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer