Investera i en pizzaugn

Två saker som börjat ta mer plats i våra liv är mat och naturen. Maten kan man se detta genom att fler och fler börjat intressera sig för matlagning och att detta numera är en sak som tilltalar alla i en familj. Där man förr såg att mamman ofta lagade mat i hemmet så kan man idag se att detta görs av alla - och gärna tillsammans som en familj.

Köket har därför kommit att ändras; från att ha varit en mindre plats med rum för en person så har den öppna planlösningen idag blivit lite av legio. Man öppnar upp och separerar kök och exempelvis vardagsrummet genom en stilren köksö och skapar därmed yta och rymd för alla. Det är roligt - och det går även att applicera den tanken till andra delar av hemmet.

En vedeldad pizzaugn ger fler möjligheter

Hur skulle det vara att laga mat utomhus? Alla älskar att grilla; men det är definitivt inte den enda kulinariska upplevelse man kan ha utomhus. Fler väljer att bygga utekök på sina tomter och vi tycker att man ska utveckla den idéen och göra en liten uppdatering. Vår tanke är att man investerar i en pizzaugn och att man drar nytta av de fördelar som en sådan för med sig.

En pizzaugn behöver nämligen inte enbart användas för att grädda pizza i - nej, det är även möjligt att baka bröd, rosta grönsaker och till och med grilla. Det senare kräver en liten förklaring. Om du köper en pizzaugn som värms upp av ved så kan du nämligen använda glöden till att grilla kött, korv, kyckling - vad som helst - och där du endast tar bort facket för pizzan innan.

En pizzaugn i svensk tappning

I Sverige så har vi inte kunnat laga mat utomhus på samma sätt som i andra länder. Det har naturligtvis att göra med hur vårt svenska klimat ser ut. Dels så är det kallt att vara ute under vintern och hösten, dels så slits också köksutrustningen som en följd av snö och regn. Vi behöver använda mer skydd än vad man gör i exempelvis Spanien och i Italien. Men, en pizzaugn som tillverkas för vårt svenska klimat är lösningen. En sådan tillverkas i cortenstål och det gör att den klarar alla påfrestningar som klimatet kan föra med sig.

Faktum är att den blir vackrare ju mer slitage den utsätts för; den blir patinerad och får mer personlighet för varje säsong. Tack vare stålet så blir den rödbrun och det skapar en härlig kontrast till exempelvis ett täcke av snö på marken den står på. En annan fördel är värmen den avger. Den gör det möjligt att stå i minusgrader och slippa frysa. Det går, kort sagt, att grädda perfekta pizzor även då termometern närmar sig minus tjugo grader.

15 Oct 2018Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer