Högre krav på ett kök i Stockholm

Om man generaliserar lite så kan man säga att trenden om matlagning – och matlagning med bra råvaror – är något som tagits till en helt annan nivå i Stockholm. Något som naturligtvis i sak är bra – kan man som där börja använda sig mer att ekologiska produkter, närproducerade råvaror och kött från lokala slakterier så är det något som vi alla tjänar på i slutändan. Miljön mår bättre, vi mår bättre av denna typ av mat och de som säljer och odlar dessa råvaror får också en större chans att kunna expandera och bli mer lönsamma.

Kort sagt; trenden om att värna om miljön genom att välja bättre råvaror och laga bättre mat kommer på sikt att bära frukt och därför är det också glädjande att detta är något som sprider sig från Stockholm även till andra städer.

I detta ska man dock inte glömma det absolut viktigaste: det är roligt att laga mat. Det är något som är det avgörande i denna fråga – det är helt enkelt en speciell känsla att kunna ta den första tuggan av en rätt där man själv – från grunden –är arkitekten bakom; speciellt om man har gäster närvarande som får njuta av samma anrättning.

Dock – den mat man lagar blir sällan bättre än det kök den lagas i är och av den anledningen så tänkte vi titta lite närmare på de speciella omständigheter som finns i Stockholm gällande just kök. Det som är fallet där är nämligen att man ofta har en betydligt mindre yta i sitt kök och att man i och med detta måste tänka lite utanför boxen och hitta smartare lösningar för att göra ett kök till den centrala plats man vill att rummet ska ha.

Compact Living även i ett kök i Stockholm

Detta går att dra klara paralleller till hur man i Stockholm löser bristen på yta i andra rum – ett kök blir inget undantag – och där man hänger sig mer åt så kallat compact living. Kort sagt; man använder ytor som man inte tänker på – höjden framförallt – man hittar smart förvaring och man maximerar den givna ytan på ett annat sätt än vad man blir tvungen till om man har en större villa att röra sig med.

Compact living är således ett begrepp som går hand i hand med hur man i Stockholm – i mindre bostäder – resonerar kring sitt kök. I och med att matlagning där numera tilltalar de flesta så spelar ett kök också en central roll.

En roll som rummet verkligen förtjänar och som kommer att bli än mer tilltalande för människor i framtiden i takt med att trenden om matlagning ökar. Ett kök och smarta lösningar där kommer att bli än mer nödvändigt.

Läs mer om köksrenovering.

29 Jan 2018Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer