Hitta din kostym för festen

Ska du på fest? Minns du reklamen som gick för många år sedan på TV4; en ”töntig” man, med alldagligt utseende får ett telefonsamtal? En raggarkille, ringer och frågar ”var är brundarna”, varpå ”tönten” frågar om de har ”fest, eller?”. ”Nej då”, svarar raggaren. ”Tönten” lägger på, och så ser man hur omgärdad han är av en massa tjejer, eftersom han har ”det där som alla tjejer vill ha”, nämligen chips från ett särskilt chipsföretag.

Det visar sig att vara ”tönt” är riktigt inne, till skillnad från ”den coola killen” med farligt utseende. Detta är verkligen en sann samhällstrend som varit bestående ett bra tag nu. Faktiskt ända sedan Microsofts grundare Bill Gates blev världens rikaste man. ”Tönten” är fortfarande inne, eftersom han, eller hon, bland annat sitter inne med kunskapen om hur man kodar våra viktiga datorprogram.

Modet för män ändras allt snabbare

Vad har detta med fest att göra? Det ät inte längre inne att klä sig i skinnjacka och slitna jeans. Det är inne att se ut som ”tönten”, med riktig kostym, slips och skjorta på festerna numera. Man måste inte se ut som Dany i Grease, eller som James Dean i Öster om Eden för att vara inne, tvärtom det är inne med en prydlig och ordentlig look på våra fester. Intresset för herrmode har verkligen ökat. Vi ser också att trenderna går allt snabbare när det kommer till modet för män. Kollar man på kostymer från 1980-talet ser man hur mycket modet har ändrats fram till våra dagar. Ingen skulle drömma om att gå med stora, bylsiga kavajer och byxor längre. Ingen vill ha de jättelika axelvaddarna heller. Däremot ser vi alla möjliga stilar på kostymer, vilket är positivt. Alla sorts utseenden på kostymerna är inne för tillfället; både kostymbyxor med smala benslut och dem med kortare benslut är inne. För det kommer till kostymkavajen är det inne både med bylsigare kavajer, eller smalare kavajer utan axelvaddar är inne.

Vi vill klä upp oss till festen

När det är fest, vill man gärna klä upp sig och inte komma i vanliga vardagskläder. Det är av respekt både för den som har bjudit in och för de andra gästerna som kommer. En fest blir till det som gästerna gör den till. Som värd har man haft fullt upp med planering, matlagning, dukning och allt som har med festlokalen att göra. Att dessutom underhålla gästerna är ofta för mycket, om det inte är så att man har anlitat ett band eller någon DJ. I övrigt är det gästerna som ser till att festen blir lyckad. Som gäst förväntas det att man bjuder på sig själv och ser till att man själv och de andra trivs och är på gott humör. Så varför inte klä dig i något alldeles extra när du blir bjuden på fest?

Klä dig i skräddarsytt

En skräddarsydd kostym är något alldeles extra. Får du en skräddarsydd kostym, vet du att den sitter perfekt just på dig. Du får en kostym som är måttanpassad, i det material som du önskar. Du bestämmer vilken stil det ska vara på kostymen. Du får inte en massproducerad kostym som alla andra har, och som kanske inte sitter så bra på dig. Eftersom den är helt måttanpassad efter dig, får du ett väldigt skönt plagg som sitter bekvämt på din kropp. Det är ju inte alltid som till exempel massproducerade byxor passar dig. Skaffar du dig en skräddarsydd kostym får du exakta byxor i din längd som passar dig. Bor du i en storstad, som Stockholm, Göteborg eller Malmö finns det fler skräddare att välja mellan. Då kan du googla till exempel skräddare Täby, om du bor i Täby, så får du förslag av Google på skräddare som arbetar i Täby. Bor du någon annanstans, skriver du ditt ortsnamn i sökfältet. Läs mer om skräddarsydda kostymer här.

12 Mar 2018Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer