Här kan du fika gott bröd

När det kommer till bröd och matvanor har det mer och mer blivit långsamheten som uppskattas. Bröd ska få ta tid på sig för att blir riktit bra. På samma sätt är det med mat som ska bli gott. Det är långkoken som vi minns. När köttet får stå och koka med mumsiga ingredienser; bär, ingefära, soja oh kryddor. Helst ska det vara örtkryddor. Och inte att förglömma den viktiga löken och vitlöken. Till det kan man äta ugnsrostade grönsaker. Både potatis och andra rotfrukter är som godast när de får rosta i lugn och ro i ugnen. Även fisken blir som godast när den långsamt får värmas i ugnen på låg värme Glöm inte att lägga aluminiumfolie, om det är lax som du gör i ugnen under lång tid, så den inte blir torr.

Ett bageri i Stockholm med hälsosamt bröd

Ett bageri som låter brödet ta lång tid på sig både att jäsa och tillagas, bjuder på goda och hälsosamma bröd. Det gör till exempel Thelins bageri i Stockholm. De marknadsför sig som det bageri som satsar på bröd som får lång tid på sig att jäsa och gräddas i ugnen. Där satsar de på fina råvaror, vilket är bland det viktigaste när man ska äta ett bröd med hög kvalitet. Vi som är matkonsumenter borde göra uppror mot mataffärernas dåliga bröd, som både innehåller mängder med konserveringsmedel och som pumpar in luft i brödet så att det ska se störr ut än vad det är. Du betalar ett pris, men får bara två tredjedelar av det bröd som du betalar för. Ganska onödigt, eller hur?

Råg skyddar mot cancer

Där hittar du rustika rågbröd, med recept från Danmark. Visste du att till exempel i Finland, där så gott som allt bröd som bakas, görs på råg, där har de hälften så få cancerfall i magen, som i Sverige där man helst äter vetebröd? Därför borde vi äta mer råg i våra bröd än det vi gör i dag. 

Du hittar alla slags goda bröd på Thelins bageri, som fruktlimpor med russin, torkade aprikoser, valnötter eller dinkel. Och vill man inte, eller inte kan komma till deras bageri, finns även deras bröd i vanliga matvaruaffärer. Leta gärna efter bröd som bär deras namn så att du hittar ett bröd som håller hög kvalitet och innehåller mycket näring och nyttiga saker. Då vet du att nästan hälften av den näring du behöver för dagen finns i ditt bröd.

21 Sep 2018Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer