Göra om i kök enligt senaste trenden

Den som är inredningskänslig har säkert följt med i den senaste trenden när det kommer till färger. Det har verkligen gått från vitt och grått till det ombonade och bohemiska. Vi har sett mycket grönt, rosa och rött. Vi ser pastellfärger och en hel del färger lånade från naturen; salviagrönt, sandbeige och hallonrött är några av den senaste tidens färgtrender i inredning. Vi ser mer hållbara material i vardags- och sovrum som linnegardiner och ljust trä i köket, och detta är en trend som vi tror har kommit för att stanna. Sakerna vi omger oss med, får ha högre kostnader än förut eftersom vi vill att de ska hålla för längre tid.

3 kökstrender för i år

Vi ser att trä som stomme för köksinrednignen har kommit tillbaka. Vi ser också att köksinredningen har fått mer färg än förut. Vi ser både gröna och blå kök, med trägolv och träpaneler på väggarna.

Metall i inredning

Metall och mässing har kommit för att stanna. En del klär sina väggar med mässing och det är helt rätt. De som inte vill att metallerna ska dominer i inredningen kanske skaffar sig mässingskranar och -blandare, vilket är helt rätt i tiden.

Tegel men utan industrikänsla

Tegelväggar är tillbaka, och kanske en rest från då vi såg industridesign som inredning. Många glömmer att det är riktigt snyggt att måla tegeln som pryder väggarna. Prova att måla i en ljus pastell och du får ett helt annat intryck av tegelväggen.

Stenskivor i arbestbänkar i kök

Vi ser många köksbänkar i stenmaterial. Det är granit som har tagit marmorns plats i popularitet. Det finns bland annat granit, som kommer i alla möjliga olika färger; allt från rosa till mörkgrått och alla nyanser där emellan. Vi ser även kompositsten, som också har olika färgnyanser; allt från vitt till mörkblått. Marmor är fortfarande aktuellt och ger en härlig lyxig känsla.

Stenmaterial är hållbara

Är det något som är hållbart, på tal om hållbara material som är otroligt populära och som vi efterfrågar allt mer. Lusten att renovera kommer troligen att avta om några år. Då gäller det om inte förr att inreda i hållbara material. Där kommer både sten- och tegelmaterial som håller garanterat i många år. Stenmaterialen har de fördelarna att de håller både för hetta och kyla. De är vattenavviisande, vilket gör dem utmärkta i våtrumsutrymmen. Något som gäller både i kök och badrum. 

Redan romarna badade i lyxig marmor i termabaden för mer än 2.000 år sedan. Så varför inte göra som de och inreda badrum i lyxiga stenmaterial? Läs mer här om stenskivor i inredningar i både kök och badrum.

2 May 2018Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer