Funderar du på att bli kostrådgivare?

Det är mycket som man kan uppnå via kosten. Det där med kunskaper om kost, hälsa och ett gott leverne går både framåt och bakåt, känns det som. Samtidigt som vi vet mer idag, än för 30-40 år sedan, så mår vi sämre, går upp i vikt och äter sämre mat än förut.

Det sägs att vi går alltmer upp i vikt. De rekryter som går in i militärtjänst, väger allt mer än de som gick in i militärtjänst för 30 år sedan. Vad har hänt? Äter vi på fel sätt? Sannoligt gör vi det. All skräpmat, som bara verkar god i stunden, förändrar kroppen så att vi inte mår bra.

Supersize me

Det kom en film för 16 år sedan som hette "Supersize me" som gick ut på att Morgan Spurlock, som gjorde filmen, endast åt mat från Mc Donalds, under en period på 30 dagar. En månad verkar inte så lång, eller hur? Men på den korta tiden fick han oroväckande blodtryck, fetthalter i blodet, dåligt hjärta, dåligt humör, vikten rusade i höjden och han mådde allmänt riktigt, riktigt dåligt. En av hans löften under perioden var att varje gång som någon i personalen frågade honom om han ville ha en "supersize" av läsk, så skulle han tacka ja. Därav namnet, han åt och drack det som Mc Donald erbjöd av större portioner eller större läskedrycker. Han mådde så dåligt att hans doktor ville han skulle avbryta testet och experimentet som han gjorde medan han filmade händelseförloppet.

Detta vet vi om mat

Så vad kunde vi som såg filmen när det det begav sig, lära oss om detta? Att man inte ska äta mat från Mc Donalds? Antagligen. Men det är inte bara Mc Donalds som serverar denna typ av mat. Det är ju samma slags mat på Burger King, Max och alla andra hamburgerställen; ingen bra mat. Det sägs att för att gå ner i vikt, är det intaget som vi mest bör förändra. Alltså, vad vi äter och itne ås mycket hur, när och var. Vi behöver fler som kan upplysa oss om hur vi ska äta så att vi mår bra. Vi behöver fler kostrådgivare.

Så utbildar man sig till det

Man måste inte sluta sitt jobb om man vill bli kostrådgivare. Man kan faktiskt gå en kostrådgivningsutbildning på distans då man går en PT-utbildning och en kostrådgivningsulbildning i samma paket. Man blir alltså både personlig tränare och kostrådgivare på samma gång.

19 Jan 2020Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer