Frågan är om man ska välja torrt eller vått hundfoder

Det finns framförallt två olika sorters hundfoder. Det torra som tillverkas som pellets eller den konserverade hundmaten som levereras i mindre burkar.

Näringsmässigt behöver det inte vara någon större skillnad mellan den konserverade och den torkade hundmaten. Läser du innehållsdeklarationen och inte bara tar en förpackning som ser fin ut så kan du se till att maten ger den energi din hund behöver. Som nybliven hundägare kan det vara bra att pröva sig fram.

Hundar har ju precis som vi människor väldigt olika behov. En del hundar arbetar aktivt och rör mycket på sig. Andra hundar har en mer stillsam tillvaro och går kanske ett par kortare promenader om dagen. Vissa hundar har allergier och exempelvis kastrerade tikar och hanar har lätt att gå upp i vikt.

Välj det hundfoder som är anpassat till din hunds vardag och behov

Fördelen med det torra hundfodret är att du kan köpa större förpackningar eftersom det har lång hållbarhet. Större förpackningar brukar dessutom innebära att maten blir lite billigare. För att försäkra dig om att hunden får tillräckligt med vätska kan du blötlägga fodret ett par timmar före serveringen.

Konserverat hundfoder kan vara lättare för äldre hundar att ta till sig eftersom de inte behöver tugga så mycket. Vill du ge din hund lite variation kan du blanda pellets med lite våtfoder så blir det en ny smak. Det är behändigt att ha ett par burkar konserverad hundmat att ta till ibland. Kanske hundar också vill ha lite fredagsmys? För ett foder som passar din hund se rusta.com.

19 Jul 2023Sista numret i butik 28 dec

Senaste numret. NYSTART • LUNCHLÅDOR • KNYTISFEST

läs mer

Kontakta oss!

Här hittar du mailadresser till oss som jobbar på LagaLätt. För prenärenden vänligen kontakta kundtjänst.

läs mer